TERMENI SI CONDITII
Platforma educațională www.skillio.ro este proprietatea societății SKILLSPHERE S.R.L., persoana juridica de drept privat, înmatriculată la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul București sub nr. J40/11309/2023, având C.U.I. 48354142, cu sediul social în București, sector 5, Str. Slt. Popa nr. 9, Bl. 17 A, sc. 3, et. 4, ap. 45.
Drepturi de autor
Conținutul site-ului www.skillio.ro nu poate fi copiat, modificat sau clonat, fiind proprietatea exclusivă a societății SKILLSPHERE S.R.L. Este interzisă utilizarea în scopuri comerciale a unor fotografii, grafice sau texte de către terțe persoane, fără acordul prealabil scris al reprezentantului societății, sub sancțiunea plății de despăgubiri pentru prejudiciile cauzate.
***
Contractarea serviciilor si achiziția cursurilor online
WWW.SKILLIO.RO este o platforma educațională care organizează în scop comercial, cursuri și alte activități destinate minorilor cu precădere, dar nu limitat, la cursuri interactive de matematica, limba romana și dezvoltare creativă.
Părțile contractante:
Vânzător/Prestator de servicii – SKILLSPHERE S.R.L., prin intermediul platformei online skillio.ro.
Cumpărător – orice persoana fizică sau juridică care creează un cont destinat utilizării platformei www.skillio.ro si efectuează plata pentru cursurile selectate.
Beneficiar servicii – orice persoana fizica care nu a împlinit vârsta de 18 ani și care se încadrează in condițiile de înscriere definite la secțiunea corespunzătoare fiecărui curs/activitate în parte.
Alți termeni definiți:
Comanda – exprimarea acordului de voința cu privire la contractarea serviciilor furnizate de către Vânzător; platforma este prevăzută cu un formular de comanda ce permite selectarea cursurilor dorite.
Contract: acordul de voință al părților încheiat la distanță, fără prezență fizică simultană a părților.
Obiectul contractului de vânzare – furnizare servicii online, susținere cursuri si ateliere online, prin platforma www.skillio.ro.
Contractarea serviciilor oferite
Accesul la serviciile noastre poate fi dobândit numai prin înregistrarea pe platforma, prin crearea de către adulția unui cont individual pentru fiecare minor care participa la cursuri. Responsabilitatea juridica pentru crearea contului si executarea obligației de plata asumate odată cu crearea contului aparține în totalitate părintelui/ocrotitorului/reprezentantului legal care poate fi urmărit direct în vederea executării obligațiilor legale și convenționale asumate.
Atenție!! Crearea contului echivalează cu exprimarea acordului de voință în ceea ce privește contractarea serviciilor și dă naștere automat obligației de plată a cursurilor alese în termen de cel mult 48 h de la plasarea comenzii ferme și efectuarea rezervării locului. Dacă acest termen este depășit se considera că s-a renunțat la achiziția cursului și va fi anulată rezervarea locului, trimițându-se un mesaj automat către adresa de email cu care s-a efectuat înregistrarea.
Plata cursurilor achiziționate se va face anticipat, prin plăți directe prin intermediul site-ului sau prin transfer bancar la solicitarea expresă a cumpărătorului, caz în care societatea va comunica datele necesare efectuării plaților.
Pentru serviciile ofertate, SKILLSPHERE S.R.L. va emite factură fiscală în termen de cel mult 3 zile lucrătoare de la data creditării contului societății cu sumele aferente și o va comunica pe email cumpărătorului.
Raporturile create prin achiziția cursurilor online sunt guvernate de dispozițiile legii civile referitoare la vânzare-cumpărare. Astfel, contractul se considera încheiat, prin simpla manifestare de voință materializata prin crearea contului și efectuarea plății. Din acest moment, se nasc și obligațiile corelative ale SKILLSPHERE S.R.L., în calitatea sa de vânzător/prestator de servicii.
Contractul de vânzare-cumpărare este unul consensual, nefiind necesară îndeplinirea vreunei formalități prealabile pentru existența sa valabila. Forma scrisa este cerută de lege numai ad promotionem, nefiind necesara pentru nașterea raporturilor juridice valabile între părțile contractante.
Prețul
Prețul cursurilor și atelierelor susținute de către Vânzător este afișat pe pagina destinata acestora la secțiunea CURSURI și nu poate fi modificat ulterior plasării comenzii și rezervării cursului. In situația în care, Vânzătorul schimba politica de preț, are obligația de a afișa pe site noile preturi practicate, cu cel puțin 10 zile înainte de data intrării în vigoare a acestora. Toate comenzile realizate mai înainte de expirarea termenului menționat anterior, vor fi procesate la prețurile vechi.
Cumpărătorul se obligă să achite prețul și să acceseze cursurile la ora și data convenite cu prestatorul de servicii, acesta fiind exonerat de orice fel de răspundere dacă din motive neimputabile lui, cursantul nu se prezinta online pentru a beneficia de serviciile achiziționate.
Părintele sau ocrotitorul legal al minorului sunt ținuți responsabili pentru executarea contractului în bune condiții și cu bună-credință.
În situația în care, minorul nu se prezinta la cursuri în mod succesiv, fără să existe un motiv temeinic justificat și fără să anunțe în prealabil, vânzătorul are posibilitatea de a înceta raporturile contractuale cu acesta prin comunicarea unei notificări scrise la adresa de email declarată în scop de corespondența. Excluderea are ca scop eliberarea locului pentru un alt elev care nu a reușit să se înscrie ca urmare a atingerii limitei numerice, aceea de 14 elevi într-o grupă. Dacă participarea la curs este împiedicată ca urmare a unor evenimente excepționale, vă rugam să ne anunțați telefonic în timp util. Prețul ședinței pierdute poate fi restituit la finalul celor 4 ședințe cumpărate sau poate fi scăzut la următoarele achiziții.
Renunțarea la contract și restituirea prețului
Contractele încheiate la distanta sunt supuse dispozițiilor O.U.G. nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative.
Contract la distanța – orice contract încheiat între profesionist si consumator în cadrul unui sistem de vânzări sau de prestare de servicii la distanță organizat, fără prezența fizică simultană a profesionistului și a consumatorului, cu utilizarea exclusivă a unuia sau a mai multor mijloace de comunicare la distanță până la și inclusiv în momentul în care este încheiat contractul.
După efectuarea plății prețului și numai dacă prestarea serviciului nu a început, Cumpărătorul se poate retrage din contractul încheiat, într-un termen de cel mult 14 zile, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere și fără a suporta vreun cost suplimentar.
In vederea exercitării acestui drept, Cumpărătorul are posibilitatea de a comunica vânzătorului o cerere scrisă în acest sens, fie pe email, fie la adresa sediului social.
Exercitarea dreptului de retragere pune capăt obligațiilor părților contractuale de a executa contractul la distanță. Vânzătorul rambursează toate sumele pe care le-a primit drept plata din partea consumatorului, fără întârziere nejustificată, nu mai târziu de 14 zile de la data la care este informat de decizia de retragere din contract a cumpărătorului.
Cereri, plângeri și reclamații
Orice persoana care se considera vătămata într-un drept al sau, ori care dorește lămuriri cu privire la politica de utilizarea a paginii web si care nu s-a edificat prin lecturarea conținutului digital, are posibilitatea de a formula în scris, prin intermediul emailului office@skillio.ro, a unei cereri adresate societății noastre, urmând să primească raspuns scris într-un termen de cel mult 30 de zile calendaristice.
În caz de naștere a unor diferende de orice fel, acestea vor fi soluționate cu precădere pe cale amiabila de către reprezentanții legali ai societății sau de către mandatari aleși în acest scop. Părțile se pot adresa oricând instanțelor judecătorești, accesul la justiție neputând fi restricționat sau împiedicat.
Termenii si condițiile definiți în prezenta secțiune se completează de drept cu dispozițiile legale în vigoare, care guvernează raporturile juridice intervenite între profesioniști și consumatori. Aceștia din urma se pot adresa Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, accesând pagina www.anpc.ro.